Schmitz Cargobull Baltic

 

KOL NĖRA DARBO – MOKOSI

Raimundas Petrauskas, Vokietijos koncerno antrinės įmonės Panevėžyje „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius,  rezultatais negali pasigirti. Atvirkščiai– šiemet pajamos krito 85 %, iš 380 darbuotojų liko tik pusė, o sustojus pardavimams dirbama tik 4 dienas per savaitę.

„Bet jei ne LEAN, šiandien gyventume daug sunkiau. LEAN tinka ir gerais, ir blogais laikais, kadangi leidžia atsisakyti vertės nekuriančių darbų, išvengti nereikalingų išlaidų ir sukaupti rezervą“, – teigia p. Petrauskas ir priduria, kad srityse, kuriose buvo iškelti konkretūs tikslai, pasiekta labai daug.
Pavyzdžiui, laikas nuo užsakymo pradžios iki jo įgyvendinimo sutrumpėjo kelis kartus. Kai kuriose darbo vietose buvo užsibrėžta vietoj 2 vienetų pagaminti 8 ir to pasiekta. Arba keturių valandų trukmės darbas dabar atliekamas per valandą.

Su įmonės darbuotojais sutarta, kad tomis dienomis, kai įmonė nedirba ar kai žmonės atostogauja, dalis laisvo laiko būtų skirta mokymams, už juos mokama 100 % atlyginimo.

LEAN, sako p. Petrauskas, nesibaigiantis procesas – pasiekus užsibrėžtų planų galima kelti naujus tikslus ir surasti vietų, kur nekuriama vertė.
„Išliks ne stipriausieji, o tie, kurie sugebės prisitaikyti, ir jeigu aplinkybės keičiasi, lanksčiai keistis“, – neabejoja „Schmitz Cargobull Baltic“ vadovas.
Irmantas Rajunčius

Šaltinis: Rima Rutkauskaitė, Verslo Žinios